Mısır Ekmeği Tarifi

 

Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kaymak
  • Ilık su
  • Tuz

    Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri derin bir kapta yoğuralım.
  • Kaymak zorunlu değil ama varsa katmanızı tavsiye ederim.
  • Suyu yavaş yavaş ekleyelim.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Yoğurduğumuz kapta hamuru 15 dk dinlendirelim.
  • 15 dk sonra hamuru tekrar yoğurup yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak borcamın ortasına hamuru çok yaymadan yerleştirelim.
  • Elimizi ıslatıp hamurun üstünü düzeltelim.
  • Bıçağın sırt kısmıyla üzerine dilim yapalım.
  • Fırının içerisinde fırını açmadan yarım saat mayalandıralım.
  • Sonrasında fırını açıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Ardından fırının ayarını biraz düşürüp bir müddet daha pişirelim.
  • İçi çeksin dışı çıtır olsun.
  • Fırından çıkarınca ılımasını bekleyip ardından keselim.
  • Afiyet olsun.

Yorumlar