Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı buğday unu
- 4 su bardağı mısır unu
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kaymak
- Ilık su
- Tuz
Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeleri derin bir kapta yoğuralım.
- Kaymak zorunlu değil ama varsa katmanızı tavsiye ederim.
- Suyu yavaş yavaş ekleyelim.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Yoğurduğumuz kapta hamuru 15 dk dinlendirelim.
- 15 dk sonra hamuru tekrar yoğurup yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak borcamın ortasına hamuru çok yaymadan yerleştirelim.
- Elimizi ıslatıp hamurun üstünü düzeltelim.
- Bıçağın sırt kısmıyla üzerine dilim yapalım.
- Fırının içerisinde fırını açmadan yarım saat mayalandıralım.
- Sonrasında fırını açıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Ardından fırının ayarını biraz düşürüp bir müddet daha pişirelim.
- İçi çeksin dışı çıtır olsun.
- Fırından çıkarınca ılımasını bekleyip ardından keselim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder