Orjinal İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 550 gram dana döş
- 150 gram kuzu döş
- 9 gram tuz (2 silme tatlı kaşığı)
- 7 gram karbonat (1 tepeleme tatlı kaşığı)
- 25 gram kuru soğan posası (1 adet küçük boy soğan, rendelenip suyu sıkılmış)
Orjinal İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı
- Etleri tuz ve karbonat ile birlikte 2 kez kıyma makinasından çekin. En az 16 saat kıymayı +4 derecede dinlendirin.
- Ertesi gün kıymayı en az 10-15 dakika yoğurun. Son olarak soğanı ekleyip 2 dakika daha yoğurun.
- Köfte hamurunu topladıktan sonra 25-28 gramlık bezeler halinde kıymalar koparın.
- Avuç içlerini çok çok az ıslatıp köfteye yassı şeklini verdikten sonra bir tabağa dizin.
- Köfteyi pişirmeden önce bu yoğurma işlemini yapmanız çok önemli.
- İçerisine soğan girdiği için köftenin rengi kahverengiye dönüşmeden pişirimi yapılmalı.
- Şekil verdikten sonra 30 dakika buzdolabında dinlendirmek yeterli olacaktır.
- Köfteyi imkan varsa mangalda yok ise döküm tavada her 30-35 saniye de sık sık çevirerek toplamda 5-6 dakika ızgara edin.
- Yanına közlenmiş biber ve domates, patates kızartması, çoban salata, piyaz gibi yan ürünlerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder