31 Mart 2021 Çarşamba

Orjinal İnegöl Köfte Tarifi

 

Orjinal İnegöl Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 550 gram dana döş
  • 150 gram kuzu döş
  • 9 gram tuz (2 silme tatlı kaşığı)
  • 7 gram karbonat (1 tepeleme tatlı kaşığı)
  • 25 gram kuru soğan posası (1 adet küçük boy soğan, rendelenip suyu sıkılmış) 

    Orjinal İnegöl Köfte Tarifi Yapılışı 

  • Etleri tuz ve karbonat ile birlikte 2 kez kıyma makinasından çekin. En az 16 saat kıymayı +4 derecede dinlendirin.
  • Ertesi gün kıymayı en az 10-15 dakika yoğurun. Son olarak soğanı ekleyip 2 dakika daha yoğurun.
  • Köfte hamurunu topladıktan sonra 25-28 gramlık bezeler halinde kıymalar koparın.
  • Avuç içlerini çok çok az ıslatıp köfteye yassı şeklini verdikten sonra bir tabağa dizin.
  • Köfteyi pişirmeden önce bu yoğurma işlemini yapmanız çok önemli.
  • İçerisine soğan girdiği için köftenin rengi kahverengiye dönüşmeden pişirimi yapılmalı.
  • Şekil verdikten sonra 30 dakika buzdolabında dinlendirmek yeterli olacaktır.
  • Köfteyi imkan varsa mangalda yok ise döküm tavada her 30-35 saniye de sık sık çevirerek toplamda 5-6 dakika ızgara edin.
  • Yanına közlenmiş biber ve domates, patates kızartması, çoban salata, piyaz gibi yan ürünlerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder