Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram mantar
- 1 kırmızı soğan yemeklik doğranmış
- 1 tatlı kaşığı ballı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber tercihe bağlı
- 2 diş doğranmış sarımsak
- 1 çay kaşığı limon kabuğu
- Tuz
- Zeytinyağı
Patates püresi için
- 4-5 orta boy patates küp doğranmış
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tarifi Yapılışı
- Püre için patates süt tereyağ ve tuzu bir tencereye alıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Ezici yardımıyla ezip kaşar peyniri ilave edelim karıştıralım.
- Hardal kırmızı soğan sarımsak limon kabuğu tuz karabiber pul biber ve zeytinyağını bir kabın içerisine alıp iri doğranmış mantarları ilave edelim güzelce karıştırıp 30-45 dakika sosuyla bekletelim.
- Tavayı ateşe koyarak iyice kızmasını bekleyelim ve mantarları ilave edelim yumuşayana kadar arada ters düz ederek pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder