31 Mart 2021 Çarşamba

Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tarifi

 

Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 kırmızı soğan yemeklik doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber tercihe bağlı
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Patates püresi için

  • 4-5 orta boy patates küp doğranmış
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

    Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tarifi Yapılışı

  • Püre için patates süt tereyağ ve tuzu bir tencereye alıp yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ezici yardımıyla ezip kaşar peyniri ilave edelim karıştıralım.
  • Hardal kırmızı soğan sarımsak limon kabuğu tuz karabiber pul biber ve zeytinyağını bir kabın içerisine alıp iri doğranmış mantarları ilave edelim güzelce karıştırıp 30-45 dakika sosuyla bekletelim.
  • Tavayı ateşe koyarak iyice kızmasını bekleyelim ve mantarları ilave edelim yumuşayana kadar arada ters düz ederek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder