31 Mart 2021 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı şeker veya 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Şerbet için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon 

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. 3 su bardağı şeker ve suyu kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan 10 dakika sonra altını kapatıyoruz.
  • Daha sonra.Derin bir kabın içine un hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
  • Krema kıvamına gelene kadar unu kontrollü bi şekilde ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bi hamur olucak.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. İsterseniz yuvarlak isterseniz benim yaptığım gibi bu tamamen sizin isteğinize bağlı.
  • En son üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verelim.
  • 180 derece fırında pişirelim soğumuş şerbeti sıcak tatlımıza dökelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder