Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı şeker veya 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbet için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz. 3 su bardağı şeker ve suyu kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan 10 dakika sonra altını kapatıyoruz.
- Daha sonra.Derin bir kabın içine un hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
- Krema kıvamına gelene kadar unu kontrollü bi şekilde ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bi hamur olucak.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verin. İsterseniz yuvarlak isterseniz benim yaptığım gibi bu tamamen sizin isteğinize bağlı.
- En son üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verelim.
- 180 derece fırında pişirelim soğumuş şerbeti sıcak tatlımıza dökelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder