Semizotu Tabbule Tarifi İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 1 büyük boy çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 2 adet taze soğan
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet limon
- Damak tadınıza göre
- Zeytinyağı
- Tuz
Üzerine
- Yarım çay bardağı kadar nar ekşisi
- Nar taneleri ( isteğe bağlı )
Semizotu Tabbule Tarifi Yapılışı
- Bir çay bardağı bulguru üzerine çıkacak kadar su ile 8, 10 dakika kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Temizlenmiş ve yıkanmış semizotunu elle iri parçalar halinde koparın.
- Büyükçe bir kasenin içine alın, bulguru, mısırı, kıyılmış maydanoz, taze nane ve taze soğanı ekleyin.
- Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
- Salata tabağına alın üzerine nar ekşisi gezdirin, dilerseniz yine üzerine nar taneleri serperek servis yapın. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder