31 Mart 2021 Çarşamba

Semizotu Tabbule Tarifi

 

Semizotu Tabbule Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 1 büyük boy çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 2 adet taze soğan
  • 1 tutam taze nane
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • Damak tadınıza göre
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Üzerine

  • Yarım çay bardağı kadar nar ekşisi
  • Nar taneleri ( isteğe bağlı )  

    Semizotu Tabbule Tarifi Yapılışı 

  • Bir çay bardağı bulguru üzerine çıkacak kadar su ile 8, 10 dakika kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Temizlenmiş ve yıkanmış semizotunu elle iri parçalar halinde koparın.
  • Büyükçe bir kasenin içine alın, bulguru, mısırı, kıyılmış maydanoz, taze nane ve taze soğanı ekleyin.
  • Damak tadınıza göre tuz, limon suyu ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
  • Salata tabağına alın üzerine nar ekşisi gezdirin, dilerseniz yine üzerine nar taneleri serperek servis yapın. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder