Tavuk Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üzerine)
- Yaklaşık 5 5- buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Üzerine
- 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt
- Haşhaş
Ekmek arası tavuk kokoreç malzemeler
- 2 adet tavuk kalça but
- Yarım paket tavuk göğsü
- 4 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber ( yoksa olmayadabilir. )
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağından biraz az ayçiçek yağı
Baharatlar:
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırımızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı salça
Tavuk Kokoreç Tarifi Yapılışı
- Sandviç ekmeklerimizin hazırlanışı.Hamur için sütümüz ve suyumuz ılık olmalı.
- Yoğurma kabına ılık su, ılık süt ve diğer malzemelerimizi alalım.
- Son olarak unu kontrollü ekleyerek instant mayamızı da ekleyelim. Yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Unu 4 bardaktan sonrasını kontrollü ekleyelim ki sert bir hamur olmasın.
- Hazırladığımız hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz kabarıp mayalanınca 10 eşit bezeye ayıralım. Bezelere şekil verirken ellerimizi yağlayalım ki yapışmasın ve şekilleri güzel olsun.
- Bezelerimizi elimizle yuvarlayarak oval şekli verelim.
- Üzerlerine hafiften bastıralım. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim. Ben iki tepside yaptım. Çok sık olursa birbirlerine girerler. Bu şekilde üzerini kapatarak tepsi mayası yapıyoruz. Yaklaşık 45 dk kadar tepside kabarmalarını bekliyoruz.
- Tepsi mayası sonrası yumurta sarımıza bir yemek kaşığı süt ekleyip karıştırıyoruz.
- Ekmeklerimizin üzerine sürüp haşhaş serpiyoruz.
- 200 derece özelikle fanlı ayarda kızarana kadar pişiriyoruz. Fanlı ayar ekmeklerimizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
- Ekmeklerimizi fırından alınca üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakıyoruz. İster döner ile yada peynir domates vs ile sandviç yaparak tüketebilirsiniz. 😋😅.
- Tavuk kokoreç hazırlanışı.İlk olarak tavuklarımızı çok ufak bir şekilde doğruyoruz.
- Tantunilik et gibi olmalı. Tavaya yağımızı alıp üzerine etleri ekliyoruz. Suyunu çekene kadar tavuklarımızı pişiriyoruz.
- Biberlerimizi de çok ufak olacak şekilde doğrayıp ekliyoruz.
- Sarımsağı da aynı şekilde doğrayıp ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz.
- Son olarak 2 domatesin kabuğunu soyup ufak ufak doğradıktan sonra ekleyip baharatını tuzunu ve salçasını da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Ekmeklerimizin arasına kıvırcık ve domates koyup üzerine de pişen tavuk kokorecimizi ekleyip bekletmeden servis yapıyoruz. Ben ekmeklerimi kendim yaptım. Şimdiden afiyetler olsun. 😋☺️🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder