Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı bezelye (haşlanmış veya konserve)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Dereotu

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havucu küp küp doğrayıp minik olacak tavaya koyalım ve üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim (yumuşaması yeterli çok pişmeyecek )üzerine patatesi de koyup pişirelim.
  • Tavamıza zeytinyağını koyup minik minik doğradığımız soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
  • Üzerine haşladığımız havuç ve patatesi koyalım son olarak bezelyeyi de ilave edelim karıştıralım.
  • Enginarları limonla ovalım ve tenceremize koyalım üzerine hazırladığımız sebzeleri koyalım .
  • Şeker tuz ve zeytinyağını üzerine gezdirip 1 su bardağı suyu ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Üzeri ne dereotu serpip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?