Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım su bardağı bezelye (haşlanmış veya konserve)
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
- Dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle havucu küp küp doğrayıp minik olacak tavaya koyalım ve üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim (yumuşaması yeterli çok pişmeyecek )üzerine patatesi de koyup pişirelim.
- Tavamıza zeytinyağını koyup minik minik doğradığımız soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
- Üzerine haşladığımız havuç ve patatesi koyalım son olarak bezelyeyi de ilave edelim karıştıralım.
- Enginarları limonla ovalım ve tenceremize koyalım üzerine hazırladığımız sebzeleri koyalım .
- Şeker tuz ve zeytinyağını üzerine gezdirip 1 su bardağı suyu ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Üzeri ne dereotu serpip servis yapıyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder