31 Mart 2021 Çarşamba

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım su bardağı bezelye (haşlanmış veya konserve)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Dereotu

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havucu küp küp doğrayıp minik olacak tavaya koyalım ve üzerini geçecek kadar su koyup pişirelim (yumuşaması yeterli çok pişmeyecek )üzerine patatesi de koyup pişirelim.
  • Tavamıza zeytinyağını koyup minik minik doğradığımız soğanı koyup pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
  • Üzerine haşladığımız havuç ve patatesi koyalım son olarak bezelyeyi de ilave edelim karıştıralım.
  • Enginarları limonla ovalım ve tenceremize koyalım üzerine hazırladığımız sebzeleri koyalım .
  • Şeker tuz ve zeytinyağını üzerine gezdirip 1 su bardağı suyu ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Üzeri ne dereotu serpip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder