30 Nisan 2021 Cuma

Çilekli Magnolia Pasta Tarifi

 

Çilekli Magnolia Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml krema
  • 15-20 adet büyük boy çilek

    Çilekli Magnolia Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kek için yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz şekerin yarısını beyazına ekliyoruz bir çimdik tuz ekleyerek iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Yumurtanın sarısına kalan şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz su ve sıvı yağı ekliyoruz kuru malzemeleride eleyerek ekleyip düşük ayarda tekrar çırpıyoruz.
  • Köpük köpük olan yumurta aklarını 3-4 seferde ekleyerek spatula ile katlaya katlaya karıştırıyoruz yağlı kağıt serili büyük boy dikdörtgen borcama döküyoruz.
  • 160 derecede 20-25 dakika pişirelim fırından fırına farklılık gösterebilir. Piştikten sonra kabından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Kreması için süt şeker yumurta un ve nişastayı bir tencereye alalım topak topak kalmaması için iyice karıştıralım daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar devamlı karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip bir kere daha karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar ara ara karıştıralım daha sonra üzerine streç film örterek buzdolabına kaldıralım bir gece bekletelim çıkardıktan sonra yarım paket kremayı ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
  • Soğuyan keki çember kalıpla yuvarlak bir şekilde keselim.
  • Tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serili çember kalıba (18 cm)keki alalım kenarlarına ve ortasına çilekleri yerleştirelim kenarlardan başlayarak kremayı sıkarak her yerine gelecek şekilde ilave edelim ve spatula ile düzeltelim.
  • Kalan kek parçalarını rondodan çok ufalanmayacak şekilde geçirerek üzerine serpelim daha sonra buzdolabına kaldırıp bir gece bekletelim.
  • Kalıptan yavaşça çıkartalım. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz😍. Afiyet olsun😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder