30 Nisan 2021 Cuma

Çıtır Simit Tarifi

 

Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket yaş maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6.5-7 su bardağı un(ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak ölçülü koyalım)

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1.5 su bardağı kavrulmuş susam

bardak ölçüm 200 ml  

Çıtır Simit Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba tüm malzemeleri alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve 1 saat üzeri kapalı bir şekilde oda sıcaklığında mayalandıralım.
  2. Mayalanan hamuru eşit şekilde 20 bezeye bölüp uzun şerit yapıp ikişer ikişer yuvarlayıp bükerek simit şekli verip tepsiye alalım. Yani 20 bezeyi ikişer tane kullanarak 10 tane simit elde edeceğiz.
  3. Simitlerimizi tek tek pekmeze batırıp ardından kavrulmuş susama bulayıp tekrar tepsiye alalım.
  4. 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim. Kesinlikle pişman olmayacağınız enfes bir simit tarifidir şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder