En Kolay Şerbetli Tatlı Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 su bardağı irmik (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
- 1 paket kabartma tozu (10 gr)
- 1 paket şekerli vanilya (5 gr)
- 1 su bardağı un (200 ml)
- 1 çay bardağı portakal suyu (100 ml)
- 1 adet portakal rendesi
En Kolay Şerbetli Tatlı Portakallı Revani Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker ile 3 su bardağı suyu orta boy bir tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz.
- Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika pişiriyoruz.
- Keki için 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri (200 ml) mikser ile çırpıyoruz.
- Ardından 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml), 1 su bardağı yoğurt (200 ml), 1 paket şekerli vanilin (5 gr), 1 çay bardağı portakal suyu ve 1 portakal rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak 1 su bardağı irmik (200 ml), 1 su bardağı un (200 ml) ve 1 paket kabartma tozunu (10 gr) ekliyoruz.
- Fırın kabını yağladıktan sonra hazırladığımız harcı döküp 180° fırında alt üst 30-35 dakika pişiriyoruz. Her zaman dediğimiz gibi fırından fırına pişirme süresi değiştiği için takipte kalmakta fayda var.
- Fırından çıkardığımız revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra aralıklarla şerbetini döküyoruz. Birden hepsini dökmeye çalışmayın fırın kabınızdan taşar! arzunuza göre fıstık, ceviz ve dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder