Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

En Kolay Şerbetli Tatlı Portakallı Revani Tarifi

 

En Kolay Şerbetli Tatlı Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
  • 1 su bardağı irmik (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr)
  • 1 paket şekerli vanilya (5 gr)
  • 1 su bardağı un (200 ml)
  • 1 çay bardağı portakal suyu (100 ml)
  • 1 adet portakal rendesi

    En Kolay Şerbetli Tatlı Portakallı Revani Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için 3 su bardağı toz şeker ile 3 su bardağı suyu orta boy bir tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika pişiriyoruz.
  • Keki için 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri (200 ml) mikser ile çırpıyoruz.
  • Ardından 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml), 1 su bardağı yoğurt (200 ml), 1 paket şekerli vanilin (5 gr), 1 çay bardağı portakal suyu ve 1 portakal rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak 1 su bardağı irmik (200 ml), 1 su bardağı un (200 ml) ve 1 paket kabartma tozunu (10 gr) ekliyoruz.
  • Fırın kabını yağladıktan sonra hazırladığımız harcı döküp 180° fırında alt üst 30-35 dakika pişiriyoruz. Her zaman dediğimiz gibi fırından fırına pişirme süresi değiştiği için takipte kalmakta fayda var.
  • Fırından çıkardığımız revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra aralıklarla şerbetini döküyoruz. Birden hepsini dökmeye çalışmayın fırın kabınızdan taşar! arzunuza göre fıstık, ceviz ve dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?