30 Nisan 2021 Cuma

Jöleli Muhallebi Tarifi

 

Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi malzemeleri

  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı aromasını seviyorum)

Kalıba serpilecek

  • 1 yemek kaşığı haşhaş
  • Jöle
  • 1 paket meyveli jöle
  • 2,5 su bardağı su
  • 8 kaşık şekerle pişecek

    Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Önce kalıba haşhaş serpiştirdim.
  • Jöleyi hazırlayıp kalıba döktüm dolaba koydum.👇👇👇.
  • Sonra muhallebiyi hazırladım.Bütün malzemeyi süt, un, nişasta, şeker,portakal kabuğu rendesi tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynadıktan sonra vanilya ve 1 tatlı kaşığı margarin ekledim biraz ılındıktan sonra kalıba döktüm.
  • Bu arada jöle dolapta 1 saat bekledi.Muhallebiyi de döktükten sonra son olarak tekrar dolaba koydum en az 2 saat bekledikten sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder