Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi malzemeleri
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı aromasını seviyorum)
Kalıba serpilecek
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- Jöle
- 1 paket meyveli jöle
- 2,5 su bardağı su
- 8 kaşık şekerle pişecek
Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Önce kalıba haşhaş serpiştirdim.
- Jöleyi hazırlayıp kalıba döktüm dolaba koydum.👇👇👇.
- Sonra muhallebiyi hazırladım.Bütün malzemeyi süt, un, nişasta, şeker,portakal kabuğu rendesi tencereye koyup sürekli karıştırarak kaynadıktan sonra vanilya ve 1 tatlı kaşığı margarin ekledim biraz ılındıktan sonra kalıba döktüm.
- Bu arada jöle dolapta 1 saat bekledi.Muhallebiyi de döktükten sonra son olarak tekrar dolaba koydum en az 2 saat bekledikten sonra servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder