30 Nisan 2021 Cuma

Şekerpare (25 Adet) Tarifi

 

Şekerpare (25 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta (1 tane sarısı üstüne)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 3 su bardağı un
  • .

Şerbet için ;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Şekerpare (25 Adet) Tarifi Yapılışı

  • Şerbet için su, şeker ve limon suyu tencereye alınır ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatılır soğumaya bırakılır.
  • Tereyağ irmik yumurta şekeri ekleyip iyice karıştıralım daha sonra vanilya kabartma tozu un ekleyip hamuru yoğuralım yumuşak bir hamur olacak.
  • Şekil verip yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler atalım. 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından aldığımız gibi bekletmeden soğuk olan şerbeti döküyoruz.
  • Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder