Şekerpare (25 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta (1 tane sarısı üstüne)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 3 su bardağı un
- .
Şerbet için ;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Şekerpare (25 Adet) Tarifi Yapılışı
- Şerbet için su, şeker ve limon suyu tencereye alınır ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatılır soğumaya bırakılır.
- Tereyağ irmik yumurta şekeri ekleyip iyice karıştıralım daha sonra vanilya kabartma tozu un ekleyip hamuru yoğuralım yumuşak bir hamur olacak.
- Şekil verip yumurta sarısını sürüp çatalla çizikler atalım. 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldığımız gibi bekletmeden soğuk olan şerbeti döküyoruz.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder