Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Bayatlamayan Sütsüz Pamuk Poğaça (Ön Mayalama Yok) Tarifi

 

Bayatlamayan Sütsüz Pamuk Poğaça (Ön Mayalama Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • 4 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 2 paket yaş maya (Poğaçamızın püf noktası 2 paket yaşmaya mutlaka kullanalım)
  • 7 buçuk su bardağı un

İç malzemesi

  • Peynir
  • Maydanoz ve istediğiniz iç olabilir

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam yada haşhaş

    Bayatlamayan Sütsüz Pamuk Poğaça (Ön Mayalama Yok) Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için.Su, sıvı yağ, yoğurma kabına dökelim ve karıştıralım. İçine mayalarımızı parçalayıp koyalım.
  • Yumurtalarımızı ve şekeri de koyup elimizle karıştıralım.
  • 3-4 su bardağı unu, tuzu katıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kalan unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • İç malzememizi hazırlayana kadar hamurumuzu 5-10 dakika bekletip mandalinadan biraz küçük bezeler yapıp elimizle biraz açıyoruz.
  • İçine harcımızı koyup kapatıyoruz elimizde yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.
  • Üzerini streç film ile örtüp 30 dakika tepsi mayasında bekletelim.
  • Tepsi mayamız gelince fırınımızı 190-200 derecede ısıtıyoruz yumurta sarısı sürüp üzerlerine haşhaş serpiyoruz.
  • İsterseniz susam ve çörek otu da kullanabilirsiniz.Poğaçalarımızı kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?