31 Mayıs 2021 Pazartesi

Bayatlamayan Sütsüz Pamuk Poğaça (Ön Mayalama Yok) Tarifi

 

Bayatlamayan Sütsüz Pamuk Poğaça (Ön Mayalama Yok) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • 4 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 2 paket yaş maya (Poğaçamızın püf noktası 2 paket yaşmaya mutlaka kullanalım)
  • 7 buçuk su bardağı un

İç malzemesi

  • Peynir
  • Maydanoz ve istediğiniz iç olabilir

Üzeri için

  • 2 yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam yada haşhaş

    Bayatlamayan Sütsüz Pamuk Poğaça (Ön Mayalama Yok) Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için.Su, sıvı yağ, yoğurma kabına dökelim ve karıştıralım. İçine mayalarımızı parçalayıp koyalım.
  • Yumurtalarımızı ve şekeri de koyup elimizle karıştıralım.
  • 3-4 su bardağı unu, tuzu katıp yoğurmaya başlıyoruz.
  • Kalan unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • İç malzememizi hazırlayana kadar hamurumuzu 5-10 dakika bekletip mandalinadan biraz küçük bezeler yapıp elimizle biraz açıyoruz.
  • İçine harcımızı koyup kapatıyoruz elimizde yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.
  • Üzerini streç film ile örtüp 30 dakika tepsi mayasında bekletelim.
  • Tepsi mayamız gelince fırınımızı 190-200 derecede ısıtıyoruz yumurta sarısı sürüp üzerlerine haşhaş serpiyoruz.
  • İsterseniz susam ve çörek otu da kullanabilirsiniz.Poğaçalarımızı kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder