Bayatlamayan Sütsüz Pamuk Poğaça (Ön Mayalama Yok) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yumurta
- 4 silme yemek kaşığı şeker
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 2 paket yaş maya (Poğaçamızın püf noktası 2 paket yaşmaya mutlaka kullanalım)
- 7 buçuk su bardağı un
İç malzemesi
- Peynir
- Maydanoz ve istediğiniz iç olabilir
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- Çörek otu veya susam yada haşhaş
Bayatlamayan Sütsüz Pamuk Poğaça (Ön Mayalama Yok) Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için.Su, sıvı yağ, yoğurma kabına dökelim ve karıştıralım. İçine mayalarımızı parçalayıp koyalım.
- Yumurtalarımızı ve şekeri de koyup elimizle karıştıralım.
- 3-4 su bardağı unu, tuzu katıp yoğurmaya başlıyoruz.
- Kalan unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- İç malzememizi hazırlayana kadar hamurumuzu 5-10 dakika bekletip mandalinadan biraz küçük bezeler yapıp elimizle biraz açıyoruz.
- İçine harcımızı koyup kapatıyoruz elimizde yuvarlayıp tepsimize diziyoruz.
- Üzerini streç film ile örtüp 30 dakika tepsi mayasında bekletelim.
- Tepsi mayamız gelince fırınımızı 190-200 derecede ısıtıyoruz yumurta sarısı sürüp üzerlerine haşhaş serpiyoruz.
- İsterseniz susam ve çörek otu da kullanabilirsiniz.Poğaçalarımızı kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder