Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı nişasta
Dışı için
- 400 gram sürülebilir çikolata
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta, pudra şekeri, ayçiçek yağı uygun bir kapta karıştırılır.
- Nişasta da eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- İster yuvarlak ister kare şekil verilir.
- Ben uzun bir rulo yapıp hafifçe üstüne bastırıp bıçakla kestim.
- 170 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
- Dışı için çikolata uygun kaba alınır, biraz mikrodalgada yada çaydanlığın buharında hafifçe ısıtılır. Yarım bardak ayçiçek yapı eklenir karıştırılır.
- Sıcaklığı geçen kurabiyeler çatalla önce çikolata sosa sonra elimizle kırdığımız mısır gevreklerine bulanır.
- Dolapta biraz dinlendikten sonra servise hazır ☺Tarif ölçüleri yasemin atalar’dan alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder