31 Mayıs 2021 Pazartesi

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi

 

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı nişasta

Dışı için

  • 400 gram sürülebilir çikolata
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Mısır gevreği

    Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta, pudra şekeri, ayçiçek yağı uygun bir kapta karıştırılır.
  • Nişasta da eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • İster yuvarlak ister kare şekil verilir.
  • Ben uzun bir rulo yapıp hafifçe üstüne bastırıp bıçakla kestim.
  • 170 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
  • Dışı için çikolata uygun kaba alınır, biraz mikrodalgada yada çaydanlığın buharında hafifçe ısıtılır. Yarım bardak ayçiçek yapı eklenir karıştırılır.
  • Sıcaklığı geçen kurabiyeler çatalla önce çikolata sosa sonra elimizle kırdığımız mısır gevreklerine bulanır.
  • Dolapta biraz dinlendikten sonra servise hazır ☺Tarif ölçüleri yasemin atalar’dan alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder