Malzemeler
- 200 gram bitter çikolata
- 100 gram tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kase vişne
- 1 avuç ceviz
- Parça çikolata
Yapılışı
- Bitter çikolata ve tereyağı metal veya ısıya dayanıklı bir kaba koyularak benmari usulü eritilir ılıtılır.
- 2 yumurta ve toz şeker karıştırma kabına alınır ve mikserle köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpılır.
- Ilınan çikolata eklenerek.1 dakika daha çırpılır.
- Elenmiş un eklenerek spatula ile yumurtaları söndürmeden alttan üste doğru katlama usulü karıştırılır.
- Son olarak ceviz içi eklenerek bir kez daha spatula ile karıştırılır.
- 22×22 boyutundaki kare fırın kabına yağlı kağıt serilir ve kek harcı aktarılırak esit şekilde yayılır.
- Üzerine vişne çikolata ve ceviz eklenir.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. (içi hafif ıslak kalacaktır)
- Soğuk veya ılık servis edilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder