Malzemeler
- 6-7 adet ince salatalık
- 1 yemek kaşığı tuz (Salatalıkların suyunu salması için. su salınınca fazla tuzu kalmıyor)
Sosu İçin
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı karışı acı pul biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak rendesi
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı
- Salatalıkları ince ince doğrayın karıştırma kabına alın. Tuz ekleyip salatalıkları tamamen kaplayana kadar karıştırın.
- Salatalıkları tel süzgece alıp kaseye oturtun. Bu şekilde oda sıcaklığında 3 saat suyunu salmasını bekleyin.
- Sos malzemelerini bir kaseye alıp karıştırın. Suyunu salan salatalıkların üzerine gezdirin karıştırın.
- Servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder