Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım su bardağı kara mercimek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 50 gram tereyağ
- 1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Pilav tenceresinde zeytinyağı ile bulguru öncelikle kavuralım.
- Ayrı bir yerde kara mercimeği pişirelim.
- Bulgurun üzerine tuzunu ve üzerini 2 parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim. Yaklaşık yarım saat kapağı kapalı pişirelim.
- Kara mercimek pişince koyu suyunu süzelim bulgurun içine ekleyelim ve karıştıralım.
- Servis tabağına alalım. Tereyağını küçük bir tencerede kavuralım.
- Pilavın üzerine kızgın kızgın gezdirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder