Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 3-3,5 su bardağı un
Diğer Malzemeler;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1,5 çay bardağı sucuk
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı siyah zeytin
- Kekik
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
- Pizzalarımızı yapmaya hamurunu yoğurarak başlayalım. Bunun için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, su, sıvı yağ, şeker, maya ve tuzu alarak karıştıralım.
- Ardından unumuzun bir kısmını ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile de örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurumuzun üzerini açalım ve tezgaha alıp tekrar toparlayalım.
- Toparlanan hamurumuzu iki eşit parçaya keselim, bezelerimizden bir tanesini alarak elimizle bastıralım ve sonrasında merdane ile dikdörtgen olacak şekilde genişletelim.
- Hamurumuzun üzerine önce rendelenmiş kaşar peyniri daha sonra küçük küçük doğranmış sucuk, kırmızı biber, yeşil biber, siyah zeytin ve tekrar kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.
- Son olarak kekik de serptikten sonra hamurumuzu rulo şeklinde saralım.
- Rulomuzdan bıçak ile 2 parmak kalınlığında dilimler keselim ve üzerine hafifçe bastırarak pişirme kağıdı serili fırın tepsimize alalım.
- Diğer bezemizi de aynı şekilde hazırlayıp rulo yapalım ve dilimlere ayıralım. Ben bu ölçüdeki malzemeler ile 20 adet rulo pizza elde ettim.
- Tüm hamurumuzu şekillendirip tepsiye yerleştirdikten sonra 15 dakika tepsi mayası için dinlenmeye bırakalım.
- Bir kase içerisine yumurta sarısı ve zeytinyağı ekleyerek çırpalım, fırça ile pizzalarımızın üzerine sürelim.
- Pizzalarımızı önceden ısıttığımız 180°C fırında yaklaşık 20 dakika alt üst ayarda pişmeye bırakalım.
- Pişen rulo pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder