Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

    Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı ya da margarin, sıvı yağı, sirkeyi, şekeri ve tuzu alıp karıştırıyoruz.
  • Daha sonra kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına şerit yapıyoruz.
  • Şeritlerin kenarından tutup orta kısımdan daire şeklinde birleştiriyoruz.
  • Alt kısımlarını da yine içe doğru daire şeklinde kıvırıp şekillendiriyoruz.
  • Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Son olarak çörek otu ve susam serpip önceden ısıttığımız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Yorumlar