Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı ya da margarin, sıvı yağı, sirkeyi, şekeri ve tuzu alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına şerit yapıyoruz.
- Şeritlerin kenarından tutup orta kısımdan daire şeklinde birleştiriyoruz.
- Alt kısımlarını da yine içe doğru daire şeklinde kıvırıp şekillendiriyoruz.
- Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Son olarak çörek otu ve susam serpip önceden ısıttığımız 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder