30 Haziran 2021 Çarşamba

Cevizli Havuç Tarator Tarifi

 

Cevizli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 orta boy havuç

Kavurmak İçin

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin

  • 5 yemek kaşığı katı yoğurt
  • 1 büyük diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Süslemek İçin

  • Birkaç adet ceviz

    Cevizli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • Havuçları soyarak rendeliyoruz. Yağla birlikte tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
  • Havuçlar yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  • Sos malzemelerini ekleyerek karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Cevizle süsleyerek servis ediyoruz. 🥕🥕.
  • Özellikle et yemeklerinin yanına yakışan pratik ve lezzetli bir meze. 👍 Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder