30 Haziran 2021 Çarşamba

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket margarin (125 gr)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için :

  • 1 tane kare çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Badem
  • Ceviz

    Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Kase içine margarin alınır ve üstüne sıvı yağ, yumurta, şeker alınır. Üstüne elenerek un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur.
  • Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Koparılan parçaların üstüne hafif bastırılıp yassılaştırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. (üstü beyaz kalmalı).
  • Ocağa bir tencere alınır ve benmari usulü çikolata eritilir.
  • Fırında çıkan kurabiyeler biraz soğuyunca uç kısmı yarıya kadar çikolataya batırılır. Daha sonra badem, ceviz ya da hindistan cevizi gibi malzemelere bulanır.
  • Çikolata donunca servis edilir. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder