Malzemeler
- Yarım paket margarin (125 gr)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için :
- 1 tane kare çikolata
- Hindistan cevizi
- Badem
- Ceviz
Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kase içine margarin alınır ve üstüne sıvı yağ, yumurta, şeker alınır. Üstüne elenerek un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur.
- Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilince ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
- Koparılan parçaların üstüne hafif bastırılıp yassılaştırılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. (üstü beyaz kalmalı).
- Ocağa bir tencere alınır ve benmari usulü çikolata eritilir.
- Fırında çıkan kurabiyeler biraz soğuyunca uç kısmı yarıya kadar çikolataya batırılır. Daha sonra badem, ceviz ya da hindistan cevizi gibi malzemelere bulanır.
- Çikolata donunca servis edilir. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder