30 Haziran 2021 Çarşamba

Kayınvalidemin Nefis Şerbetli Tatlısı Tarifi

 

Kayınvalidemin Nefis Şerbetli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardak yoğurt (200 ml)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • Ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı yemek sodası
  • Alabildiği kadar un ( 3, 5 su bardak kadar)

Tatlıları bulamak için

  • Yarım çay bardağı irmik

Şerbeti:

  • 4 su bardak şeker (200 ml)
  • 6 su bardak su (200 ml)
  • Limon suyu

    Kayınvalidemin Nefis Şerbetli Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbet hazırlanır:.Şeker ve su orta kıvamda kaynatılır.
  • Bir tatlı kaşığı kadar limon suyu eklenip soğumaya bırakılır.
  • Yoğurt, irmik, sıvı yağ, yemek sodası ve un ile kurabiye hamuru kıvamında hamur hazırlanır.(isteğe bağlı olarak yarım ceviz yuvarlandıktan sonra üzerine konabilir veya ceviz kırılarak hamura karıştırılabilir).
  • Ceviz büyüklüğünde veya daha küçük parçalar koparılıp yuvarlanır.(cevizler bütün konulacaksa üzerine ceviz bastırarak konur).(ya da cevizler kırılarak hamura karıştırılır).
  • Yuvarladığımız hamurların ortasına herhangi bir mutfak objesiyle veya parmağımızla bastırıp şekil verebiliriz.
  • Bütün malzemeyi bitirince 190 derecede kızarasaya kadar pişirilir.
  • Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olarak haşlanır.Şerbetini çekince nefis tatlımız servise hazır.Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder