Kayınvalidemin Nefis Şerbetli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardak yoğurt (200 ml)
- 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
- 1 su bardak sıvı yağ
- Ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı yemek sodası
- Alabildiği kadar un ( 3, 5 su bardak kadar)
Tatlıları bulamak için
- Yarım çay bardağı irmik
Şerbeti:
- 4 su bardak şeker (200 ml)
- 6 su bardak su (200 ml)
- Limon suyu
Kayınvalidemin Nefis Şerbetli Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Önce şerbet hazırlanır:.Şeker ve su orta kıvamda kaynatılır.
- Bir tatlı kaşığı kadar limon suyu eklenip soğumaya bırakılır.
- Yoğurt, irmik, sıvı yağ, yemek sodası ve un ile kurabiye hamuru kıvamında hamur hazırlanır.(isteğe bağlı olarak yarım ceviz yuvarlandıktan sonra üzerine konabilir veya ceviz kırılarak hamura karıştırılabilir).
- Ceviz büyüklüğünde veya daha küçük parçalar koparılıp yuvarlanır.(cevizler bütün konulacaksa üzerine ceviz bastırarak konur).(ya da cevizler kırılarak hamura karıştırılır).
- Yuvarladığımız hamurların ortasına herhangi bir mutfak objesiyle veya parmağımızla bastırıp şekil verebiliriz.
- Bütün malzemeyi bitirince 190 derecede kızarasaya kadar pişirilir.
- Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olarak haşlanır.Şerbetini çekince nefis tatlımız servise hazır.Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder