30 Haziran 2021 Çarşamba

Krema / Heavy Cream Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı un
  • Tuzlu yiyeceklerde kullanacaksanız 1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı

  • Sütü uygun bir tencere yada sosluğa alalım.
  • Sıvıyağı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Nişastayı ve unu ekleyip karıştıralım.Topak topak olmamalı📌.
  • Düşük yada orta ısıda karıştırarak pişirelim.
  • Tuzlu yemeklerde kullanacaksak tuz ilave edelim📌.
  • Kremanın kıvamını detaylı olarak videomuzda izleyebilirsiniz📌.
  • Pişen kremamızı mikserleyip pürüzsüz hale getirelim.
  • Hemen kullanmayacaksanız uygun kap yada kavanozda buzdolabında 3 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Tariften tuzu çıkarırsanız kremayı tatlılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Katı yağsız kremamız hazır 👍🏻.
  • Kremalı makarnada kullanmak isterseniz 1 paket makarnaya bu ölçüler tam gelmektedir.
  • Artık paket krema almayacaksınız❤️.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder