Kızarmış Dondurma Tarifi

 

Malzemeler

  • 380 gram dondurma
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 kase cornflakes
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

     Yapılışı

  • Maraş dondurmamızı tezgaha alıp 6 eşit parçaya bölelim. Özellikle sert bir dondurma tercih ediyorum, kızartma işlemi için kesme maraş dondurması kullanmanız daha uygun olacaktır.
  • Tezgaha streç filmimizden bir parça keselim. Streç film sayesinde dondurmalarımızı kolayca yuvarlayıp top şeklini verebileceğiz.
  • Kestiğimiz dondurma parçalarından birini streçe yerleştirip üstünü sarıp elimizle bastırıp yuvarlayarak top şeklini verelim.
  • Tüm dondurma parçalarını aynı şekilde streç filmimize sarıp şekillendirmeye devam edelim.
  • Dondurmalarımızın üstünü kaplamadan önce şeklinin bozulmaması için 1 saat kadar dondurucuda dinlendirelim.
  • Dondurmamızın kaplaması için çift kilitli poşetimizi alalım. İçerisine 1 kase kadar kahvaltılık mısır gevreğini dökelim. Çift kilidini kapatalım ve bir merdane yardımı ile gevrekleri ezelim. Gevrekleri un gibi ezmiyoruz biraz taneli olacak şekilde bırakıyoruz.
  • Ezdiğimiz gevreklerimizi tabağımıza alalım üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştıralım.
  • Buzdolabından çıkardığımız dondurmalarımızı streç filminden çıkarıp her yerini yumurta akına bulayalım. Ardından tüm yüzeyini mısır gevreği ile kaplayalım.
  • Sonra dondurmamızı tekrar streç filmin içerisine koyup etrafını sarıp sıkıca kapatalım.
  • Tüm dondurmalarımızı aynı şekilde önce yumurta akına daha sonra tarçınlı mısır gevreğine bulayalım.
  • Streç film ile sarıp kapattığımız dondurmaların üzerinin daha kalın bir katman olması için 1 kat daha kaplayacağım. Son kaplama işlemi öncesinde dondurmaları yine 1 saat dondurucuda dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlendirdiğimiz dondurmalarımızın son katmanı için yine önce yumurta akına daha sonra ise tarçınlı mısır gevreğine bulayarak yüzeyini tamamen kaplayalım.
  • Dondurma tamamen gevreğin içinde kalmalı üzerinde açık bir yer bırakırsanız dondurmanız yağa temas ettiğinde hemen eriyecektir.
  • Kapladığımız dondurmalarımızı fermuarlı poşetimize dizelim ve kızartmadan önce en az 1-2 saat daha dondurucuda dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen dondurmaları kızdırdığımız yağın içerisine bırakalım çevirerek 1-2 dakikada hemen rengi dönünce alalım. Kızgın yağ olduğu için üzeri hemen kızaracaktır içindeki dondurmanın erimemesi için bu aşamada hızlı olmaya dikkat edelim
  • Kızaran dondurmaları çikolata sosu yada mevsim meyveleri ile sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
  • Önceden hazırlayıp fermuarlı poşetle saklayarak misafiriniz geldiğinde 1-2 dk içinde hemen ikram edebilirsiniz.
  • Not; Dondurmaların etrafına iki kat kaplama yapıldı (yumurta akı + cornflakes) ve her kaplamadan sonra dondurucuda bekletildi.

Yorumlar