30 Haziran 2021 Çarşamba

Otlu Peynirli Poğaça Tarifi

 

Otlu Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta birinin sarısı üzeri için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Aldığı kadar un
  • Maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Dereotu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Otlu Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yumurta sıvı yağ ve yoğurdu bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Üzerine sırası ile peyniri ince kıyım doğranmış yeşillikleri tuzu pul biberini ve kabartma tozunu ekliyoruz.
  • Ununu da ekleyip yoğurmaya başlıyoruz ele yapışmayan bir hamur olacak un miktarı değişebilir yoğurdukça anlarsınız.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler elde edip tepsiye alıyoruz.
  • Dilerseniz içerisini kaşar da koyup yuvarlayabilirsiniz ben bazen öyle de yapıyorum.
  • Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüyoruz çörek otu serpiştiriyoruz.
  • 180 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder