Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo un (Kontrollü kullanın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arası ı̇çin:
- Beyaz peynir, maydanoz
Üzeri ı̇çin:
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Çörek otu, susam, ayçiçek çekirdeği vs.
(250 ml bardak ölçüsü)
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu hazırlamak için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
- Daha sonra üzerine süt, tuz, sıvı yağ, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
- Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim ve yoğuralım (iki yemek kaşığı sıvı yağ yardımı ile toparlayalım).
- Güzelce kıvam alan hamurumuzu üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu 16 eşit parçaya bölelim ve elimizle beze haline getirelim.
- Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Tekrar tepsi mayası için üzerini örterek poğaçalarımızı bekletelim (45 dakika kadar bekletebilirsiniz).
- Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyelim ve poğaçaların üzerine sürelim.
- Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda ısınmış 200°c fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
- Not:iç harç olarak beyaz peynir kullandım siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.Tepsi mayası mutlaka ihmal etmeyin pofuduk olması için.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder