30 Haziran 2021 Çarşamba

Pastane Poğaçası Tarifi

 

Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo un (Kontrollü kullanın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arası ı̇çin:

  • Beyaz peynir, maydanoz

Üzeri ı̇çin:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Çörek otu, susam, ayçiçek çekirdeği vs.

(250 ml bardak ölçüsü) 

Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu hazırlamak için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
  2. Daha sonra üzerine süt, tuz, sıvı yağ, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
  3. Unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde karıştırma kabımıza ekleyelim ve yoğuralım (iki yemek kaşığı sıvı yağ yardımı ile toparlayalım).
  4. Güzelce kıvam alan hamurumuzu üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü ile sararak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuzu 16 eşit parçaya bölelim ve elimizle beze haline getirelim.
  6. Bezenin birini alarak elimizle hafifçe genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirerek elimizle yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  7. Tekrar tepsi mayası için üzerini örterek poğaçalarımızı bekletelim (45 dakika kadar bekletebilirsiniz).
  8. Ayırdığımız yumurta sarılarının içerisine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyelim ve poğaçaların üzerine sürelim.
  9. Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda ısınmış 200°c fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  10. Not:iç harç olarak beyaz peynir kullandım siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.Tepsi mayası mutlaka ihmal etmeyin pofuduk olması için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder