Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Patlıcanlı Mantı Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Mantı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İç malzeme:

  • 600-700 gram patlıcan
  • 3-4 adet soğan
  • 3-4 adet biber
  • 3-4 t adedomates
  • Pulbiber, karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Hamuru için:

  • 2,5 su bardak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Aralarına sürmek için

  • Zeytinyağı

    Patlıcanlı Mantı Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce iç malzememizi hazırlayalım.Patlıcanların kabuklarını soyarak tuzlu suya bırakıyoruz.
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağı tencereye alıyoruz.
  • Soğanları minik doğrayarak veya rondodan geçirerek kavurmaya başlıyoruz.
  • Yeşil biberleri de minik doğrayıp soğanlara ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Patlıcanları da küçük doğrayıp kavrulan soğanlara ilave ederek kavuruyoruz.
  • Domateslerin de kabuklarını soyarak küçük doğrayarak yumuşayan patlıcanların üzerine ilave edip kavuruyoruz.
  • Domatesler de suyunu çekince tuz, karabiber, pulbiber ilave ederek ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • 1 gün önce de hazırlayabiliriz.
  • Hamuru için:2, 5 bardak su, 1 kaşık tuz ve alabildiği kadar un ile hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • 40 bezeye bölüyoruz,.
  • 10 lu 4 gruba ayırıyoruz.
  • Tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • Aralarına birer kaşık yağ sürerek dört grup hamuru hazırlıyoruz.
  • İlk yağladığımız hamuru. Biraz elimizle çekiştirerek, biraz da oklava yardımıyla kare şekli vermeye çalışarak büyütüyoruz.
  • Önce ortadan ikiye bölüyoruz, onları da ikiye bölerek dört parça elde ediyoruz.
  • Patlıcanlı harcımızı da dörde ayırıyoruz.
  • Dörtte birlik harcı böldüğümüz hamurlara paylaştırıyoruz. (fotoğraftaki gibi).
  • Tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Diğer 10lu hamurlara da aynı işlemleri uyguluyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte kesip üzerini yağlıyoruz.
  • 200 derecede üzeri kızarasıya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?