Patlıcanlı Mantı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç malzeme:
- 600-700 gram patlıcan
- 3-4 adet soğan
- 3-4 adet biber
- 3-4 t adedomates
- Pulbiber, karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
Hamuru için:
- 2,5 su bardak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Aralarına sürmek için
- Zeytinyağı
Patlıcanlı Mantı Böreği Tarifi Yapılışı
- Önce iç malzememizi hazırlayalım.Patlıcanların kabuklarını soyarak tuzlu suya bırakıyoruz.
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağı tencereye alıyoruz.
- Soğanları minik doğrayarak veya rondodan geçirerek kavurmaya başlıyoruz.
- Yeşil biberleri de minik doğrayıp soğanlara ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
- Patlıcanları da küçük doğrayıp kavrulan soğanlara ilave ederek kavuruyoruz.
- Domateslerin de kabuklarını soyarak küçük doğrayarak yumuşayan patlıcanların üzerine ilave edip kavuruyoruz.
- Domatesler de suyunu çekince tuz, karabiber, pulbiber ilave ederek ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- 1 gün önce de hazırlayabiliriz.
- Hamuru için:2, 5 bardak su, 1 kaşık tuz ve alabildiği kadar un ile hamurumuzu yoğuruyoruz.
- 40 bezeye bölüyoruz,.
- 10 lu 4 gruba ayırıyoruz.
- Tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Aralarına birer kaşık yağ sürerek dört grup hamuru hazırlıyoruz.
- İlk yağladığımız hamuru. Biraz elimizle çekiştirerek, biraz da oklava yardımıyla kare şekli vermeye çalışarak büyütüyoruz.
- Önce ortadan ikiye bölüyoruz, onları da ikiye bölerek dört parça elde ediyoruz.
- Patlıcanlı harcımızı da dörde ayırıyoruz.
- Dörtte birlik harcı böldüğümüz hamurlara paylaştırıyoruz. (fotoğraftaki gibi).
- Tepsiye yerleştiriyoruz.
- Diğer 10lu hamurlara da aynı işlemleri uyguluyoruz.
- İstediğimiz büyüklükte kesip üzerini yağlıyoruz.
- 200 derecede üzeri kızarasıya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder