30 Haziran 2021 Çarşamba

Patlıcanlı Mantı Böreği Tarifi

 

Patlıcanlı Mantı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İç malzeme:

  • 600-700 gram patlıcan
  • 3-4 adet soğan
  • 3-4 adet biber
  • 3-4 t adedomates
  • Pulbiber, karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Hamuru için:

  • 2,5 su bardak su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Aralarına sürmek için

  • Zeytinyağı

    Patlıcanlı Mantı Böreği Tarifi Yapılışı

  • Önce iç malzememizi hazırlayalım.Patlıcanların kabuklarını soyarak tuzlu suya bırakıyoruz.
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağı tencereye alıyoruz.
  • Soğanları minik doğrayarak veya rondodan geçirerek kavurmaya başlıyoruz.
  • Yeşil biberleri de minik doğrayıp soğanlara ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Patlıcanları da küçük doğrayıp kavrulan soğanlara ilave ederek kavuruyoruz.
  • Domateslerin de kabuklarını soyarak küçük doğrayarak yumuşayan patlıcanların üzerine ilave edip kavuruyoruz.
  • Domatesler de suyunu çekince tuz, karabiber, pulbiber ilave ederek ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • 1 gün önce de hazırlayabiliriz.
  • Hamuru için:2, 5 bardak su, 1 kaşık tuz ve alabildiği kadar un ile hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • 40 bezeye bölüyoruz,.
  • 10 lu 4 gruba ayırıyoruz.
  • Tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • Aralarına birer kaşık yağ sürerek dört grup hamuru hazırlıyoruz.
  • İlk yağladığımız hamuru. Biraz elimizle çekiştirerek, biraz da oklava yardımıyla kare şekli vermeye çalışarak büyütüyoruz.
  • Önce ortadan ikiye bölüyoruz, onları da ikiye bölerek dört parça elde ediyoruz.
  • Patlıcanlı harcımızı da dörde ayırıyoruz.
  • Dörtte birlik harcı böldüğümüz hamurlara paylaştırıyoruz. (fotoğraftaki gibi).
  • Tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Diğer 10lu hamurlara da aynı işlemleri uyguluyoruz.
  • İstediğimiz büyüklükte kesip üzerini yağlıyoruz.
  • 200 derecede üzeri kızarasıya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder