30 Haziran 2021 Çarşamba

Risotto Tarifi

 

Risotto Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arborio pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 5 adet mantar
  • 2 yemek kaşığı parmesan
  • 1 tatlı kaşığı mantar külü

    Risotto Tarifi Yapılışı

  • Pirinç önce tavada yağ koymadan kavrulur (geleneksel yöntem), daha sonra ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve tereyağı tavaya alınır.
  • Pirinçle birlikte mantarlarda kavrulmaya devam edilir.
  • Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak tavuk suyundan 2 kepçe pirinçlerin üzerine dökülür.
  • Pirinçler bu suyu çektikten sonra üzerini yine tavuk suyundan 1 kepçe dökülür.
  • Bu işlem toplamda 4-5 defa tekrarlanır.
  • Pirinçler nişastasını bırakıp aldante kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır, içine parmesan ilave edilir ve karıştırılır.
  • Son aşamada pirinçlerin içine mantar külü de ilave edilir ve servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder