Risotto Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arborio pirinç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 5 adet mantar
- 2 yemek kaşığı parmesan
- 1 tatlı kaşığı mantar külü
Risotto Tarifi Yapılışı
- Pirinç önce tavada yağ koymadan kavrulur (geleneksel yöntem), daha sonra ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve tereyağı tavaya alınır.
- Pirinçle birlikte mantarlarda kavrulmaya devam edilir.
- Kavurma işlemi bittikten sonra sıcak tavuk suyundan 2 kepçe pirinçlerin üzerine dökülür.
- Pirinçler bu suyu çektikten sonra üzerini yine tavuk suyundan 1 kepçe dökülür.
- Bu işlem toplamda 4-5 defa tekrarlanır.
- Pirinçler nişastasını bırakıp aldante kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır, içine parmesan ilave edilir ve karıştırılır.
- Son aşamada pirinçlerin içine mantar külü de ilave edilir ve servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder