Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı bulgur
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 bardak tavuk suyu
- 2 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ alınır üzerine ince ince kıyılmış soğan ve kapya biberler eklenir kapağı kapatılır ve biberler yumuşayana kadar pişirilir.
- Sonrasında yıkanmış bulgur eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Bu arada tuz karabiber ve tereyağı eklenir kavrulma işlemi devam eder. Sonrasında üzerine tavuk suyu ve sıcak su ilave edilir. Altı kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Suyunu çektikten sonra demlenmeye bırakılır ve çok soğumadan servis edilir deneyenlere afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder