30 Haziran 2021 Çarşamba

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı tavuk suyu(yada su)
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet tavuk butu
  • Yarım limon suyu
  • Yeterince tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber 

    Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tavuk eti tencereye koyulur ,üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır.
  • Haşlanmış tavuk eti küçük parçalar halinde didikleyip tabağa koyulur (tavuk suyunu çorbada kullanacağız ).
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyalım eritelim.
  • Eriyen yağın içine unu koyalım ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Tel şehriye ve 6 su bardağı tavuk suyunu ekleyip karıştıralım kaynamaya bırakalım.
  • Kanamaya başlayınca limon suyunu ve tavuk etlerini ekleyelim ,ocağın altını kısalım ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Tuz ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  • Terbiyesi için;1 yemek kaşığı tereyağ tavaya koyup eritelim, üzerine kırmızı toz biber, karabiber, kekik, pul biber ekleyip yağda biraz kızdıralım çorbanın üzerine döküp karıştıralım.
  • Çorbamız hazır.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder