Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- İki paket burçak bisküvi
- 125 gr tereyağ
Kreması için;
- 700 gr labne peyniri
- 1 kutu (200 ml ) krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üst sosu için;
- 250- 300 gr arası vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket vanilya
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı nişastayı açmak için su
Not: kalıbım 26 cm
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle alt tabanı için iki paket bisküviyi rondodan geçirip üzerine eritilen tereyağını döküp karıştırıyoruz.
- Kalıba yağlı kağıt koyup kelepçesini takıyoruz ve üzerine bisküviyi döküp bardak yardımı ile bastırarak yayıyoruz ve kremasını hazırlayana kadar dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kreması için labne peyniri ve kremayı karıştırma kabına koyup karıştırıyoruz (ben mikser kullanmadım manuel çırpma teli kullanmadım)
- Üzerine şekerini ilave edip bir iki dakika daha karıştırıp yumurtaları tek tek ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Son olarak un nişasta ve vanilyayi da ekleyip karıştırıp bırakıyoruz.
- Kalıbın dışına folyo sarıyoruz ve kalıbın iç kenar kısımlarına yağlı kağıt yapıştırıyoruz.
- Kremayı kalıba döküp hafifçe tezgah üstüne vurarak kabarcıkları alıyoruz. Ben kek kalıbını fırın tepsimin içine koydum ve 2 cm olacak şekilde su koydum kremanın çatlamaması için şart ve 160 derecede 45 dakika kapağı hiç açmadan pişirdim. Süre sonunda fırın kapağı kapalı bir şekilde 1 saat içinde beklettim.
- Üst sosu için;Tüm malzemeleri sos tenceresine alıp kıvam alana kadar pişirdim ve blenderdan geçirdim.
- Fırından çıkan cheesecake oda ısısına gelince sosunu döküp 1 gece dolapta dinlenmeye bıraktım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder