Elmalı Üzümlü Turta Tarifi

 

Elmalı Üzümlü Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)

İç Harcı İçin

  • 5 adet elma
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

    Elmalı Üzümlü Turta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamuru yapmakla başlayalım tereyağı, toz şeker, sıvı yağ ve yumurtaları yoğurma kabımıza alıp şeker eriyene kadar çırpalım.
  • Daha sonra portakal suyu ve rendesini, unu, kabartma tozunu, vanilin ve ilk aşamada 2 bardak unu ekleyip yoğuralım pürüzsüz bir hamur elde edene kadar un ekleyelim elimize yapışmayan çokta sert olmayacak şekilde bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde koparıp dondurucuya koyuyoruz. Diğer hamur üzeri kapalı şekilde dinlenirken elmaları rendeleyip tavada şekerle suyunu çekene kadar yoğuralım.
  • Üzümü ve tarçını ekleyip tavadan başka bir kaba alıp biraz soğutalım. Dinlenen hamuru tepsimize yayalım ister merdane yardımıyla açıp kenarları biraz yukarı çıkacak şekilde tepsiye koyalım.
  • Soğuyan elmalı üzümlü karışımımızı üzerine döküp yayalım. Dondurucudaki hamuru elmaların üzerine rendeliyoruz.
  • 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda 20 dakika yeterli oldu. Yapıp yiyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️

Yorumlar