Etimek (Ekmek) Tatlısı Tarifi

 

Etimek (Ekmek) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet etimek

Şerbeti İçin

  • 1.5 yemek kaşığı biraz az şeker
  • 2 yemek kaşığı 1 parmak eksik su

Muhallebisi İçin

  • 4.5 yemek kaşığı süt
  • 5 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı nişasta
  • 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sanayağı veya tereyağı

Krem Şantisi İçin

  • 1 bardak süt
  • 1 paket tekli kremşanti

    Etimek (Ekmek) Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şekeri bir tencerede kısık ateşte karamelize edelim daha sonra suyunu ekleyip sertleşen şekeri eritip şerbeti kapatıp etimeklerin üzerine dökelim.
  • Ardından muhallebi için vanilya ve yağ hariç bütün malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatalım kaynadıktan sonra yağı ve vanilyayı da ekleyelim.
  • 6 adet şerbetle ıslattığımız etimeklerin üzerine yarısını dökelim ve ardından 6 tane daha etimek koyup şerbetle ıslatıp kalan muhallebiyi de üzerine ekleyelim.
  • Bunlar tamamen soğuduktan sonra üzerinin krem şantisini döküp dilediğimiz gibi süsleyip ikram edelim. (1 gün dolapta beklerse çok daha lezzetli oluyor) Afiyet olsun :)

Yorumlar