Kremalı Üç Kaşık Tatlısı ( Bayram İçin Borcama Çift Ölçü) Tarifi

 

Kremalı Üç Kaşık Tatlısı ( Bayram İçin Borcama Çift Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Süt şerbeti için :

  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 kutu krema

    Kremalı Üç Kaşık Tatlısı ( Bayram İçin Borcama Çift Ölçü) Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları ve tozşekeri beş dakika kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyaları ilave edin.
  • Kek hamurunu sıvı yağ ile yağladığınız borcam tepsiye dökün düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt ve üstü kızarınca ya kadar pişirin ( 25, 30 dakika kadar ).
  • Keki pişerken süt şerbetini hazırlayın, beş su bardağı sütü hafifçe ısıtın, ocaktan alın, tozşekerini ekleyin ve karıştırarak eritin.
  • Sütün içine bir kutu kremayı ilave edin, karıştırın.
  • Pişen tatlıyı fırından çıkarın, on dakika bekletin, kürdanla biraz delin.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş dökün, çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Servis yaparken üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, afiyetler olsun.

Yorumlar