Mor Meze Tarifi

 

Mor Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • Çeyrek boyutta kesilmiş kara lahana
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı normal yoğurt

    Mor Meze Tarifi Yapılışı

  • Lahanaları küçük boyutta doğrayıp zeytin yağı ile 3 dakika kavurup 2 bardak su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
  • 6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt ile 3 yemek kaşığı normal yoğurdu sarımsak ile çırpın.
  • Suyunu çeken lahanayı soğuktan sonra ekleyip karıştırın.
  • Buzdolabında 30 dakika beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yorumlar