31 Temmuz 2021 Cumartesi

Patatesli Simit Börek (1 Yufkadan) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet günlük yufka
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı su

İç Harcı İçin

  • 2 patates (Büyükse 1 adet yeterli)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz kırmızı toz biber karabiber pul biber

Dış Kaplaması İçin

  • Yeteri kadar susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su

    Yapılışı

  • İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Patatesler iri küpler halinde doğranır. Az suyla haşlanır. Suyu çektirilir. Ezilir, baharatlar eklenir ve karıştırılır. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Oda ısısında soğumaya bırakılır.
  • Yufka dört parçaya bölünür. Üzerine su ve yağlı karışım sürülür. Kenarına patatesli harçtan koyulur ve rulo yapılır. Uçlarına yapışması için su sürülür ve birleştirilir. Hepsine aynı işlem yapılır.
  • Pekmez suyla açılır. Simitler önce pekmezli suya sonra susama batırılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Daha iyi kızarması için çıkarmadan önce 5 dakika fanlı ayarda pişirebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder