Malzemeler
- 1 adet günlük yufka
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı su
İç Harcı İçin
- 2 patates (Büyükse 1 adet yeterli)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz kırmızı toz biber karabiber pul biber
Dış Kaplaması İçin
- Yeteri kadar susam
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
Yapılışı
- İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Patatesler iri küpler halinde doğranır. Az suyla haşlanır. Suyu çektirilir. Ezilir, baharatlar eklenir ve karıştırılır. Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Oda ısısında soğumaya bırakılır.
- Yufka dört parçaya bölünür. Üzerine su ve yağlı karışım sürülür. Kenarına patatesli harçtan koyulur ve rulo yapılır. Uçlarına yapışması için su sürülür ve birleştirilir. Hepsine aynı işlem yapılır.
- Pekmez suyla açılır. Simitler önce pekmezli suya sonra susama batırılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Daha iyi kızarması için çıkarmadan önce 5 dakika fanlı ayarda pişirebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder