31 Temmuz 2021 Cumartesi

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi

 

Pratik Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 8 adet milföy hamuru

Üzeri İçin

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Toz kırmızı biber

    Pratik Boşnak Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabı içerisine kıymamızı alalım. Üzerine soğan, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyerek elimizle güzelce yoğuralım.
  • Diktörtgen şeklindeki milföy hamurlarımızı 8 eşit parçaya keselim ve hazırladığımız kıymalı harçtan üzerlerine yerleştirelim, uçlarından katlayarak kapatalım ve tepsimize dizelim.
  • Tepsiye dizdigimiz hamurlarımızı 180 derece fırında yaklaşık 30 – 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biberli sosumuzdan gezdirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder