31 Temmuz 2021 Cumartesi

Sac Tava Tarifi

 

Sac Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı biber salçası
  • Yarım çay bardağı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 2-3 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 bardak su

    Sac Tava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi haşlıyoruz etler haşlandıktan sonra 1 yemek kaşığı etin suyundan alıyoruz.
  • Diğer taraftan soğanımızı ve yağları ayrı bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine domates ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Güzelce kavrulduktan sonra baharatları ve pişen etleri de ekleyelim.
  • Üzerine su koyarak altını kısıp ağzı kapalı biraz daha pişiriyoruz.
  • Ardından daha önce kızarttığımız patatesleri de ekleyip altını kapatıp dilediğiniz gibi servis yapın. Afiyet olsun ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder