Tart Kalıbında Tramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
️Kreması İçin️
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı labne
Islatmak İçin
- 1 yemek kaşığı çözülebilir granül kahve yoksa 3 ü bir aradalardan olur
- Yarım su bardağı sıcak su
Üzerine Serpmek İçin
- Kakao
Tart Kalıbında Tramisu Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta ve şeker karıştırma kabının içerisinde beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır daha sonra üzerine sıvı malzemeleri ilave edilir fazla çırpınmadan kuru malzemeler ilave edilerek az çırpılarak karıştırılır.
- Hazırladığımız karışımı yağladığınız tart kalıbımıza dökelim önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 18-20 dakika arası kontrollü bir şekilde kapağını açmadan pişirilir. Sürenin sonunda fırından alınarak soğumaya bırakılır.
- Kreması için bir tencerenin içerisine vanilya ve labne peynir hariç diğer malzemelerle koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra altı kapatılır soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra üzerine labne peynir ve vanilya ilave edilerek kremamız çırpılır soğumuş kekimizi servis tabağına ters çevirerek kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı kahve ilave edilerek karıştırılır.
- Kekimizin üzeri ıslatılır ıslattığımız kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim buzdolabında yaklaşık bir 2 saat kadar bekletelim kendini çekmesi için 2 saatin sonunda kekimizin üzerine kakao serpelim dilimleyip servis edelim 🥰 afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder