31 Temmuz 2021 Cumartesi

Tart Kalıbında Tramisu Tarifi

 

Tart Kalıbında Tramisu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

️Kreması İçin️

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne

Islatmak İçin

  • 1 yemek kaşığı çözülebilir granül kahve yoksa 3 ü bir aradalardan olur
  • Yarım su bardağı sıcak su

Üzerine Serpmek İçin

  • Kakao

    Tart Kalıbında Tramisu Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurta ve şeker karıştırma kabının içerisinde beyazlaşıp köpürene kadar çırpılır daha sonra üzerine sıvı malzemeleri ilave edilir fazla çırpınmadan kuru malzemeler ilave edilerek az çırpılarak karıştırılır.
  • Hazırladığımız karışımı yağladığınız tart kalıbımıza dökelim önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda 18-20 dakika arası kontrollü bir şekilde kapağını açmadan pişirilir. Sürenin sonunda fırından alınarak soğumaya bırakılır.
  • Kreması için bir tencerenin içerisine vanilya ve labne peynir hariç diğer malzemelerle koyulaşıp kaynayana kadar karıştırılır kaynadıktan sonra altı kapatılır soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra üzerine labne peynir ve vanilya ilave edilerek kremamız çırpılır soğumuş kekimizi servis tabağına ters çevirerek kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı kahve ilave edilerek karıştırılır.
  • Kekimizin üzeri ıslatılır ıslattığımız kekimizin üzerine hazırladığımız kremayı dökelim buzdolabında yaklaşık bir 2 saat kadar bekletelim kendini çekmesi için 2 saatin sonunda kekimizin üzerine kakao serpelim dilimleyip servis edelim 🥰 afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder