Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Vişneli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (Siz süt de ekleyebilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 kase vişne

Vişne Sosu İçin

  • 2 su bardağı vişne suyu (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Yapılışı

  • Uygun bir kaba önce yumurtaları kırıp şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyerek tekrar çırpın ve elek kullanarak ununu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Üzerine karbonat ve limon suyunu da sıkarak tekrar çırpın. Yağlayıp buzdolabına kaldırdığımız kek kalıbına kek harcının yarısını dökün ve üzerine vişnelerin yarısını dizin.
  • Üzerine kalan kek harcını da döküp kalan vişneleri dizin. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fanlı fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar kekimizi pişirelim.
  • Kek pişiyorken üzerine dökeceğimiz sosunu hazırlayalım. Vişne suyunu tencereye alalım, üzerine nişastasını ekleyip kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirelim.
  • Fırından çıkan kekimizin ilk sıcağı geçince pişirmiş olduğumuz sosu dökelim. Sos soğuyunca kekimizi servis edebiliriz. Ben üstünü toz Antep fıstığı ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?