31 Temmuz 2021 Cumartesi

Vişneli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (Siz süt de ekleyebilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 kase vişne

Vişne Sosu İçin

  • 2 su bardağı vişne suyu (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Yapılışı

  • Uygun bir kaba önce yumurtaları kırıp şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyerek tekrar çırpın ve elek kullanarak ununu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Üzerine karbonat ve limon suyunu da sıkarak tekrar çırpın. Yağlayıp buzdolabına kaldırdığımız kek kalıbına kek harcının yarısını dökün ve üzerine vişnelerin yarısını dizin.
  • Üzerine kalan kek harcını da döküp kalan vişneleri dizin. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fanlı fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar kekimizi pişirelim.
  • Kek pişiyorken üzerine dökeceğimiz sosunu hazırlayalım. Vişne suyunu tencereye alalım, üzerine nişastasını ekleyip kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirelim.
  • Fırından çıkan kekimizin ilk sıcağı geçince pişirmiş olduğumuz sosu dökelim. Sos soğuyunca kekimizi servis edebiliriz. Ben üstünü toz Antep fıstığı ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder