Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt (Siz süt de ekleyebilirsiniz)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bir kaç damla limon suyu
- 1 kase vişne
Vişne Sosu İçin
- 2 su bardağı vişne suyu (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
- Uygun bir kaba önce yumurtaları kırıp şekeri ekleyerek köpürene kadar çırpın. Sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, vanilyayı ekleyerek tekrar çırpın ve elek kullanarak ununu ve kabartma tozunu ekleyin.
- Üzerine karbonat ve limon suyunu da sıkarak tekrar çırpın. Yağlayıp buzdolabına kaldırdığımız kek kalıbına kek harcının yarısını dökün ve üzerine vişnelerin yarısını dizin.
- Üzerine kalan kek harcını da döküp kalan vişneleri dizin. Önceden ısıttığımız 150 derecelik fanlı fırında yaklaşık 45-50 dakika kadar kekimizi pişirelim.
- Kek pişiyorken üzerine dökeceğimiz sosunu hazırlayalım. Vişne suyunu tencereye alalım, üzerine nişastasını ekleyip kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişirelim.
- Fırından çıkan kekimizin ilk sıcağı geçince pişirmiş olduğumuz sosu dökelim. Sos soğuyunca kekimizi servis edebiliriz. Ben üstünü toz Antep fıstığı ile süsledim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder