4 Temmuz 2021 Pazar

Yumurtalı Taze Fasulye Diblesi (Değişikliği Sevenlere) Tarifi

 

Yumurtalı Taze Fasulye Diblesi (Değişikliği Sevenlere) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates (Yoksa 1 yemek kaşığı salça)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı trakya baldo pirinç
  • 2 adet yumurta
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz

    Yumurtalı Taze Fasulye Diblesi (Değişikliği Sevenlere) Tarifi Yapılışı

  • 1. Soğanları yemeklik doğrayalım zeytinyağını ekleyip orta ateşte soteleyelim daha sonra küçük küçük doğradığımız sarımsak, biber, domatesi ekleyelim ve karıştıralım (Domatesiniz yoksa yerine salça da ekleyebilirsiniz 😉)
  • Güzelce ayıklayıp 10 dakika sirkeli suda beklettiğimiz fasulyeyi yemeklik şekilde doğrayıp (Ben fasulyelere bıçak sürmeyi sevmiyorum ve elimle kırıyorum siz isterseniz daha da küçük doğrayabilirsiniz 😉) ekleyelim ve 2 dakika daha soteleyelim.
  • Kısık ateşte fasulyelerimizi iyice pişirelim. Şekerini ve tereyağını da ilave edelim (1, 5-2 saati bulabilir 🙄)👇👇👇.
  • Fasulye suyunu salacaktır ama siz yine suyu azalırsa dibini tutturmadan sıcak su ilavesi yapabilirsiniz azar azar😉.
  • Fasulyemiz iyice piştikten sonra (kontrol etmeyi unutmayın!!!) ortasını açıp tuzlu suda beklettiğimiz ve iyice yıkadığımız beldemizin muhteşem pirinçlerini ekleyelim🤤😉💯
  • Baharat ve tuzu da ekleyip gerekirse azar azar sıcak su ilavesi yapıp pirinçlerin üzerini fasulye ile kaplayalım, pişmeye bırakalım.
  • Pirinçlerde piştikten sonra 2 tane yumurtayı iyice çırpalım ve diblemizin her tarafına gelecek şekilde dökelim ve hafif hafif karıştıralım 1, 2 dakika da yumurtasıyla pişirip altını kapatalım.
  • Tabağımıza alıp seviyorsanız pulbiber ekleyip servis edelim. Afiyet olsun 😇 👇👇👇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder