Yumurtalı Taze Fasulye Diblesi (Değişikliği Sevenlere) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 büyük boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet domates (Yoksa 1 yemek kaşığı salça)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı trakya baldo pirinç
- 2 adet yumurta
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Yeteri kadar tuz
Yumurtalı Taze Fasulye Diblesi (Değişikliği Sevenlere) Tarifi Yapılışı
- 1. Soğanları yemeklik doğrayalım zeytinyağını ekleyip orta ateşte soteleyelim daha sonra küçük küçük doğradığımız sarımsak, biber, domatesi ekleyelim ve karıştıralım (Domatesiniz yoksa yerine salça da ekleyebilirsiniz 😉)
- Güzelce ayıklayıp 10 dakika sirkeli suda beklettiğimiz fasulyeyi yemeklik şekilde doğrayıp (Ben fasulyelere bıçak sürmeyi sevmiyorum ve elimle kırıyorum siz isterseniz daha da küçük doğrayabilirsiniz 😉) ekleyelim ve 2 dakika daha soteleyelim.
- Kısık ateşte fasulyelerimizi iyice pişirelim. Şekerini ve tereyağını da ilave edelim (1, 5-2 saati bulabilir 🙄)👇👇👇.
- Fasulye suyunu salacaktır ama siz yine suyu azalırsa dibini tutturmadan sıcak su ilavesi yapabilirsiniz azar azar😉.
- Fasulyemiz iyice piştikten sonra (kontrol etmeyi unutmayın!!!) ortasını açıp tuzlu suda beklettiğimiz ve iyice yıkadığımız beldemizin muhteşem pirinçlerini ekleyelim🤤😉💯
- Baharat ve tuzu da ekleyip gerekirse azar azar sıcak su ilavesi yapıp pirinçlerin üzerini fasulye ile kaplayalım, pişmeye bırakalım.
- Pirinçlerde piştikten sonra 2 tane yumurtayı iyice çırpalım ve diblemizin her tarafına gelecek şekilde dökelim ve hafif hafif karıştıralım 1, 2 dakika da yumurtasıyla pişirip altını kapatalım.
- Tabağımıza alıp seviyorsanız pulbiber ekleyip servis edelim. Afiyet olsun 😇 👇👇👇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder