31 Temmuz 2021 Cumartesi

Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kase pirinç
  • 1 paket kuş üzümü
  • 3 orta boy soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 bağ kurutulmuş kapya biber

    Zeytinyağlı Kurutulmuş Kapya Biber Dolması Tarifi Yapılışı

  • İç harç için ince ince doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Suda beklettiğimiz pirinç, kuru kuş üzümünü ayrıca tuzunu, şekerini ekleyip kavuruyoruz.
  • Ardından suyunu ve limonunu da ilave edip kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Pişen harcımızı kenara alıp dinlendiriyoruz.
  • Bu sırada kaynayan suda 8-10 dakika kapya biberlerimizi yumuşatıp soğuk suda şokladıktan sonda üst sap kısımlarını kesip baş tarafından bir serçe parmak kalınlığı boş bırakacak şekilde içini dolduruyoruz.
  • Doldurduğumuz dolmaları üç kısımları üste doğru gelecek şekilde tencereye dizip 1 su bardağı ve yarım limon suyu daha ilave edip kaynayınca altını kısıyoruz ve kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder