Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Böyle Bir Pasta Daha Önce Hiç Görülmedi /Vişneli Alman Pastası Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un tepeleme
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 yumurta
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta

Vişneli sos;

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım kilo vişne
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım bardak vişne suyu

    Yapılışı

  • Öncelikle vişneli sosu hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Vişnelerin çekirdeğini çıkartalım tencereye alıp, vişne suyundan yarım su bardağı ayırın.
  • İçine damak zevkine göre şeker ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca ayırdığınız vişne suyuna nişastayı koyup iyice karıştırıp tencereye dökün ve koyulaşan kadar kaynatıp altını kapatın.
  • Hamuru için; Oda sıcaklığında ki tereyağını ve un hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpıp unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak tart hamuru elde edin.
  • Üzeri için biraz ayırın kaseye alıp unu döküp kırıntı elde edin.
  • Hamuru fırın kağıdı geçirilmiş kelepçeli kek kalıbına eşit olacak şekilde yerleştirin.
  • Kremasını hazırlayın. Karıştırma kabına sırasıyla tüm malzemeleri ekleyerek çırpın.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyi karıştırın kalıba önce soğumuş vişne sosu döküp vişnenin üzerine kremayı ekleyip en üste kırıntıları serpiştirin .
  • 180 derece fırında üzeri kenarları kızarana kadar pişirin.
  • Pişen pastayı oda sıcaklığında soğutun 3/4 saat dolapta dinlendirin sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim afiyetle.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?