Malzemeler
- Yarım paket tereyağı
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un tepeleme
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 2 yumurta
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı nişasta
Vişneli sos;
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım kilo vişne
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım bardak vişne suyu
Yapılışı
- Öncelikle vişneli sosu hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Vişnelerin çekirdeğini çıkartalım tencereye alıp, vişne suyundan yarım su bardağı ayırın.
- İçine damak zevkine göre şeker ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca ayırdığınız vişne suyuna nişastayı koyup iyice karıştırıp tencereye dökün ve koyulaşan kadar kaynatıp altını kapatın.
- Hamuru için; Oda sıcaklığında ki tereyağını ve un hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpıp unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak tart hamuru elde edin.
- Üzeri için biraz ayırın kaseye alıp unu döküp kırıntı elde edin.
- Hamuru fırın kağıdı geçirilmiş kelepçeli kek kalıbına eşit olacak şekilde yerleştirin.
- Kremasını hazırlayın. Karıştırma kabına sırasıyla tüm malzemeleri ekleyerek çırpın.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyi karıştırın kalıba önce soğumuş vişne sosu döküp vişnenin üzerine kremayı ekleyip en üste kırıntıları serpiştirin .
- 180 derece fırında üzeri kenarları kızarana kadar pişirin.
- Pişen pastayı oda sıcaklığında soğutun 3/4 saat dolapta dinlendirin sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder