30 Ağustos 2021 Pazartesi

Böyle Bir Pasta Daha Önce Hiç Görülmedi /Vişneli Alman Pastası Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un tepeleme
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 yumurta
  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta

Vişneli sos;

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım kilo vişne
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım bardak vişne suyu

    Yapılışı

  • Öncelikle vişneli sosu hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Vişnelerin çekirdeğini çıkartalım tencereye alıp, vişne suyundan yarım su bardağı ayırın.
  • İçine damak zevkine göre şeker ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca ayırdığınız vişne suyuna nişastayı koyup iyice karıştırıp tencereye dökün ve koyulaşan kadar kaynatıp altını kapatın.
  • Hamuru için; Oda sıcaklığında ki tereyağını ve un hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice çırpıp unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak tart hamuru elde edin.
  • Üzeri için biraz ayırın kaseye alıp unu döküp kırıntı elde edin.
  • Hamuru fırın kağıdı geçirilmiş kelepçeli kek kalıbına eşit olacak şekilde yerleştirin.
  • Kremasını hazırlayın. Karıştırma kabına sırasıyla tüm malzemeleri ekleyerek çırpın.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyi karıştırın kalıba önce soğumuş vişne sosu döküp vişnenin üzerine kremayı ekleyip en üste kırıntıları serpiştirin .
  • 180 derece fırında üzeri kenarları kızarana kadar pişirin.
  • Pişen pastayı oda sıcaklığında soğutun 3/4 saat dolapta dinlendirin sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder