30 Ağustos 2021 Pazartesi

Buğu Kebabı Tarifi

 

Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 su bardağı bezelye havuç (Konserve )
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz kara biber pul biber kekik

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Kara biber

Üzeri için 

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Tavuk etimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
  • Uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte yarım saat pişiriyoruz.
  • Daha sonra salça tuz baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Biberleri ,soğanı ,domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
  • Etimize ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar tekrar pişiriyoruz.
  • Daha sonra bezelye havuç ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz tepsimize döküp yayıyoruz.
  • Beşamel sos için.Yağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz.
  • Ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra süt ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Tuz karabiber ekleyip kaynadıktan sonra etimizin üzerine gezdiriyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip 220 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder