Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 4 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 1 su bardağı bezelye havuç (Konserve )
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz kara biber pul biber kekik
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- Tuz
- Kara biber
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavuk etimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
- Uygun bir tencereye alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte yarım saat pişiriyoruz.
- Daha sonra salça tuz baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Biberleri ,soğanı ,domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Etimize ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar tekrar pişiriyoruz.
- Daha sonra bezelye havuç ekleyip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz tepsimize döküp yayıyoruz.
- Beşamel sos için.Yağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz.
- Ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Tuz karabiber ekleyip kaynadıktan sonra etimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri serpip 220 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder