Et Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Çok Yakışacak (Köz Soğan Salatası) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
Et Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Çok Yakışacak (Köz Soğan Salatası) Tarifi Yapılışı
- Soğan ve biberleri yıkadıktan sonra biberlerin üzerine bıçak yardımıyla delikler açın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye soğan ve biberleri dizip 200 derece fırında 45 dakika arada çevirerek közleyin.
- Biberler daha erken közlendiği için fırından alarak bir poşetin içine koyup ağzını bağlayın 10 dakika bekleyin ve kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
- Közlenip yumuşayan soğanları fırından alıp soğanların ortalarına bastırarak kabuklarından ayırın.Uç kısımlarını alıp ikiye bölerek piyazlık şekilde doğrayın.
- Biberleride soğanlar ile aynı büyüklükte doğrayıp salata kasesine alın. Üzerine damak tadınıza göre zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak, tuz ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Salatayı karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder