31 Ağustos 2021 Salı

Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tarifi

 

Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık biber
  • 1 kilo kabak
  • 1,5 kilo patlıcan
  • 3 tane domates
  • 1 bağ asma yaprağı

İç malzemesi için

  • Yarım kilo dolmalık et
  • 3 adet kuru soğan
  • 10 adet sivri biber
  • 1 bağ maydanoz
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharatı
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 su bardağı sumak
  • 4 su bardağı su

    Etli Ekşili Karışık Yaz Dolması (Diyarbakır Usulü) Tarifi Yapılışı

  • Kabak, patlıcan ve domatesin içi oyulur.
  • Biberlerin tohumu temizlenir yıkanıp süzülmeye bırakılır. Tane sumak suya bırakılır.
  • İç malzemesi için pirinçler yıkanır süzülür soğan maydanoz ve biber doğranır geniş bir kapta bütün malzeme karıştırılır ve sebzelerin içine doldurulur.
  • Tencereye dizilen dolmaların üzerini geçecek şekilde sumak suyu dökülür.
  • Yaklaşık 50 dakika orta ateşte pişirilir yarım saat kadar dinlendirilir dolmamız servis için hazırdır afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder