31 Ağustos 2021 Salı

Kakaolu Şekerpare Tarifi

 

Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4-5 su bardağı kadar un
  • Bütün fındık (1 çay bardağı kadar)

Şerbeti için

  • 3 bardak şeker (200 ml)
  • 4 bardak su (800ml)

    Kakaolu Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • 3 su bardağı toz şeker ve 4 bardak suyu ekleyip orta ateşte 20 dakika kadar şerbetimizi kaynatıp soğumaya alıyoruz.
  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta, pudra şekerini, sıvı yağ ve margarini birbirine karıştıralım.
  • Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra irmik ve kakaoyu ekleyip yine karıştırıp unu kontrollü olarak vanilya ve kabartma tozu ile elekten geçirerek ekleyelim.
  • Hamurumuzda ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil veriniz ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine birer tane bütün fındık koyuyoruz.
  • Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ortalama 25 -30 dakika kadar kurabiyeler çatlayıp pişene kadar fırında pişirilecektir.
  • Kurabiyeler piştikten hemen sonra soğuk şerbetle ıslanıp şerbetini çekene kadar beklenir ve sonrasında servis yapılabilir. Denemeden geçmeyin afiyetler olsun☺️ 🧚‍♀️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder