Nuraniye Mezesi (15 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane orta boy kabak
- 2 tane havuç
- 1 çay bardağından biraz eksik pirinç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dere otu
- Tuz
Sosu
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt (Normal sulu yoğurt için 1 su bardağı yeterli)
Üzerine
- 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kadar nane
- Biraz pulbiber
Nuraniye Mezesi (15 Dakikada) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye alarak pişene kadar haşlayın.
- Rendenin ince tarafı ile kabak ve havuçları rendeleyin.
- Dere otunu incecik kıyın.
- Tavaya zeytinyağını alarak içine havuçları atın ve biraz yumuşayana kadar pişirin.
- İçine kabaklar ve taze soğanları ekleyip pişene kadar kavurmaya devam edin.
- Pişmeye yakın dere otu, tuz ve maydanozları ekleyerek bir iki kere daha çevirin.
- İçine haşlanan pirinçleri ekleyip tavada 2 kere çevirip harmanlayın ve ocaktan alın.
- Başka bir kasede yoğurdu çırpın.
- Biraz soğuyan mezeyi yoğurt sosuna ekleyip pirinçleri çok ezmeden hafif hafif karıştırın.
- Tavaya yağ, biraz nane, pulbiber ve kırmızı toz biberi alarak kızdırın.
- Ardından sosu mezenin üzerine gezdirin. Dolapta beklettikten sonra serince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder