31 Ağustos 2021 Salı

Nuraniye Mezesi (15 Dakikada) Tarifi

 

Nuraniye Mezesi (15 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy kabak
  • 2 tane havuç
  • 1 çay bardağından biraz eksik pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dere otu
  • Tuz

Sosu

  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt (Normal sulu yoğurt için 1 su bardağı yeterli)

Üzerine

  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kadar nane
  • Biraz pulbiber 

    Nuraniye Mezesi (15 Dakikada) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye alarak pişene kadar haşlayın.
  • Rendenin ince tarafı ile kabak ve havuçları rendeleyin.
  • Dere otunu incecik kıyın.
  • Tavaya zeytinyağını alarak içine havuçları atın ve biraz yumuşayana kadar pişirin.
  • İçine kabaklar ve taze soğanları ekleyip pişene kadar kavurmaya devam edin.
  • Pişmeye yakın dere otu, tuz ve maydanozları ekleyerek bir iki kere daha çevirin.
  • İçine haşlanan pirinçleri ekleyip tavada 2 kere çevirip harmanlayın ve ocaktan alın.
  • Başka bir kasede yoğurdu çırpın.
  • Biraz soğuyan mezeyi yoğurt sosuna ekleyip pirinçleri çok ezmeden hafif hafif karıştırın.
  • Tavaya yağ, biraz nane, pulbiber ve kırmızı toz biberi alarak kızdırın.
  • Ardından sosu mezenin üzerine gezdirin. Dolapta beklettikten sonra serince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder