Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı (margarin de olur)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı nişasta
- 3-3,5 su bardağı un (unu göz kararı ayarlayın malzemelerin markasına, yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir)
Bardak ölçüsü 200 ml’dir.
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Yapılışı
- Tereyağı, yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır. Hatta bu esnada mikser kullanırsanız, daha iyi sonuçlar elde edersiniz.
- Ardından sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Un azar azar eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Hamur ele yapışmayı bıraktığı anda, un ilavesi yapmayı bırakın.
- Düz bir zemin üzerine hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak, ince olmayacak şekilde elinizle biraz açın. Dilerseniz tek tek uğraşmadan tezgah üzerine pişirme kağıdı serip hamurunuzu üzerine alarak tekrardan üzerini pişirme kağıdı ile kapatıp merdane yardımı ile hamuru çok ince olmayacak şekilde açabilirsiniz.
- Yeterince açtıktan sonra üzerindeki pişirme kağıdını alarak daha sonra dilediğiniz kalıpla ya da su bardağı ile şekil verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınız.
- Önceden ısıtılmış 160°C fırında, üzeri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika pişirin. Yan kısımları çok hafif şekilde pembe olacak.
- Pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine tel süzgeç ile pudra şekeri serpebilirsiniz. Servis için hazırdır. Afiyet olsun!
Not: ⭐Hamura şekil verirken kesinlikle çok inceltmeyin ve hamuru kesinlikle çok pişirmeyin. Yoksa kurabiyeleriniz kurur. Fırından ilk çıkınca kurabiyenin hafif yumuşak kıvamda olması gerekiyor. Soğuyunca ağızda dağılan kıyır kıyır kurabiyeler oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder