31 Ağustos 2021 Salı

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi

 

Zeytinyağlı Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram taze fasulye
  • 2 adet soğan
  • 5 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Zeytinyağlı Fasulye Tarifi Yapılışı

  • Yemeklik doğradığımız soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. 1, 5 yemek kaşığı salça ekliyoruz. Bir iki tur karıştırıp üzerine istediğiniz boyutta doğradığınız taze fasulyeyi ekiyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak fasulyeleri 5 dk kadar pişiriyoruz.
  • Fasulyelerin üzerine yemeklik doğradığımız kabuğu soyulmuş domatesleri ekliyoruz. Tekrar tencerenin ağzını kapatarak 10 dk daha pişiriyoruz.
  • Tuz ve karabiber ayarı yapıyoruz, 3 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 30 dk kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  • Fasulyeler piştiğinde yemeğimiz servise hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirerek servis ediyoruz.
  • Zeytinyağlılar genellikle bekledikçe daha da lezzetlendiği için bir gün önceden yaparak buzdolabında bekleterek ertesi gün servis edebilirsiniz. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder